Buitenschilderwerk winter, ideale omstandigheden: 

Het belangrijkste is dat het te schilderen oppervlak droog is. Dan kan het namelijk ook in de winter prima worden geschilderd. Met alkydharsverf kan er zelfs worden geschilderd bij temperaturen tot rond het vriespunt.

Het beste is om de weersverwachtingen bij te houden en een droge dag te kiezen met als het kan zon en weinig wind. Op een dag als deze is het schilderen aangenamer en zal de verf wat sneller kunnen drogen. Probeer ook te letten op de voorgaande dagen, wanneer het ervoor flink geregend heeft dan is het vaak nog te vochtig.

Winterverf:

Vroeger was het niet mogelijk om in de winter te schilderen, aangezien de verf toen bij lage temperaturen moeilijk droogt en daardoor vochtwaasvorming laat ontstaan. Tegenwoordig zijn er echter verfsoorten beschikbaar, die hier prima tegen kunnen.

Bijvoorbeeld de sneldrogende Rubbol Express verven van Sikkens.Wijzonol.Sigma Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het schilderen in de winter. Het schilderwerk van de winterschilder, doet kwalitatief in geen enkel opzicht onder voor het zomerschilderwerk.

Voor schildersbedrijven is dit een belangrijke ontwikkeling, aangezien er nu ook in de winter geschilderd kan worden. De producten zijn bij 5°C na ongeveer 45 minuten stofdroog en na 1 uur kleefvrij. Vooral als het geschilderde oppervlak is afgeschermd tegen de kou, is het mogelijk om het gehele winterseizoen te verven. 

 

Winterschilder prijzen vergelijken:

Zoals gezegd lopen de kortingen van een winterschilder tegenover het laten schilderen door een ‘zomerschilder’ erg hard op.

Wil je weten wat de winterschilders in jouw regio rekenen? Vraag dan via het onderstaande formulier vrijblijvend een Offerte op van de winterschilder